Fraktvillkor

Zpikes AB använder sig av PostNord som transportfirma. Företaget följer därför PostNord villkor för transport av paket.

Frakt‍

Måndag-fredag:
Vid beställningar som läggs innan kl. 12:00 anses beställningsdagen vara första arbetsdag.
Vid beställningar som görs efter klockan 12:00 anses nästa dag vara första arbetsdag (med undantag av fredag).

Fredag-söndag: + helgdagar:
Vid beställningar som läggs fredag efter klockan 12:00 lördag, söndag eller helgdagar räknas följande vardag (som inte är helgdag) som första arbetsdag.

Försändelsen‍

När du som köparen har beställt och betalt för varan/varorna är det vår uppgift som säljare att färdigställa beställningen för frakt. När varan/varorna är klara för transport skickas paketet från vår lokal till närmaste terminal. Om du vill ha paketet hängt på dörren, om det inte får plats i brevlådan, måste du ange detta när du beställer. Det är du som köpare som ansvarar för paketet när det har anlänt till din leveransadress/närmaste postombud. Om det skulle uppstå en oförutsedd händelse, som att paketet inte levereras eller skadas, kontaktar du oss via ”kontakt” på hemsidan, så gör vi vad vi kan för att hjälpa dig. Uppge ordernummer under ”ditt meddelande”.

Leveranstid: 2-3 arbetsdagar

Pris‍

ZpikesTape erbjuder gratis frakt i hela landet vid köp av 2 eller fler lådor. Vid köp av 1 låda kostar frakt kr 49:-. Varorna kan inte spåras och är inte försäkrade.

Returer

Om du vill returnera en försändelse, en vara eller flera varor, ska du kontakta oss. Du kan kontakta oss via ”kontakt” på hemsidan. En vara eller en försändelse kan bara returneras om emballaget är oöppnad eller om varorna har förstörts under transporten. Till exempel kan försändelsen bara returneras om du som köpare kommer på att du inte längre behöver varan/varorna, om du ser att det finns tydliga skador på emballaget och/eller om innehållet i lådan på något sätt är förstört. Vid sådana olyckshändelser kan du få pengarna tillbaka eller få en ny försändelse, efter att vi har fått varorna returnerade. Vi rekommenderar starkt att du kontaktar oss om något skulle hända med försändelsen. Uppge ordernummer under ”ditt meddelande”.

Skadad försändelse

Zpikes AS frånsäger sig allt ansvar om varan skadas under frakt. Om du skulle ha oturen att ta emot en skadad leverans, där försändelsens innehåll klart och tydligt är skadat, ska du kontakta närmaste postombud och oss. Detta gäller om t.ex. kuvertet är sönderrivet, lådan är förstörd/hoptryckt och/eller om innehållet på något sätt är manipulerat.