Instruktionsvideo

Instruktionsvideo för akupressur på li4 & p6

He Gu (Li4)

Instruktioner för Li4 i text

Nu sitter du förhoppningsvis med en ZpikesTape framför dig. Nu kommer jag att visa dig i instruktionsvideon ovan för LI4-punkten. Denna punkt har att göra med bland annat smärtlindring och förbättrad sömnkvalitet. Jag rekommenderar att du läser bipacksedeln. Den är inte lika tråkig som andra bipacksedlar. Hur som helst! 

Först lokaliserar jag min punkt längst ner i den här fåran, cirka 1 cm till vänster. Där är min punkt (som visas). Jag ser till att toppen på ZpikesTapen löper längs pekfingret. Inte upp och inte ned, för då sitter den inte lika säkert. Det är också viktigt att handen är ren och torr vid appliceringen. Jag river av pappret. Vik tillbaka. Vik tillbaka. Så att det ser ut så här (som visas). Jag letar upp min punkt. Fäster ZpikesTapen. Stimulerar punkten. Från undersidan med långfingret och från ovansidan med tummen. Jag fäster limmet runt halvkulan. Drar av pappret. Och drar av pappret. Det är viktigt att värma upp limmet. Speciellt om handen är kall eller det är kallt ute. Vi rekommenderar också att du stimulerar punkten under dagen, så som passar dig, för ökad effekt. Då återstår bara att säga lycka till!

Nei Guan (P6)

Instruktioner för P6 i text

Nu kommer jag att visa dig i instruktionsvideon ovan för P6-punkten. Denna punkt har att göra med olika illamåendetillstånd.

Först lokaliserar jag den punkt som ligger tre fingrar under handflatan, under pekfingret (som visas). Jag river av pappret. Jag viker tillbaka. En gång till på den andra sidan. Jag viker tillbaka igen. Så hittar jag min punkt, som är här (som visas). Pressar ner halvkulan, stimulerar och ser till att limmet fäster runt omkring. Drar av pappret. Så ser jag till att värma upp limmet. Stimulera halvkulan hela dagen, efter vad som passar dig. Då återstår bara att säga lycka till!